Ontstaan + visie

Ontstaan

Na zijn studie sociale en organisatiepsychologie is Bas begonnen bij een organisatie-adviesbedrijf dat werkte met de LEAN filosofie.
Daarin werkte Bas met een team dat zowel de processen als de managementsystemen verbeterde. De klant werd daarbij een ROI van meer dan 200% beloofd. De grootste uitdaging is dan om de veranderingen in het gedrag van de mensen te verankeren. Het borgen van de Continuous Improvement methode is een goed voorbeeld hiervan.

In die tijd komt Bas erachter dat gedragsverandering in organisaties het moeilijkste, uitdagendste en leukste, maar vooral het belangrijkste is in een organisatie die wil veranderen. Hij ontdekt de sterke relatie tussen arbeidstevredenheid en een efficiënte en effectieve organisatie.

Na 11 jaar richt Bas in 2014 éénmansbedrijf SatisEffect op, zodat hij zich volledig bezig kan houden met gedragsverandering binnen organisaties. Zo grijpt hij terug op zijn psychologische achtergrond, en daarnaast breidt hij zijn kennis uit door zich verder te ontwikkelen in gedragsverandering.

Visie

Bas vindt gedragsverandering heel klant-specifiek: elke situatie vraagt om een andere aanpak. Daarom zal hij eerst een analyse maken, en daarna pas een methode voorstellen. Door zijn ervaring kan hij uit vele methodes en (psychologische) benaderingen kiezen.
Een organisatie waar de meeste mensen met plezier naartoe gaan heeft vele voordelen, zoals:

  • een lager burn-out risico
  • hogere bedrijfsbetrokkenheid
  • minder onderlinge stress
  • grotere wil om zich in te zetten voor het bedrijf
  • hogere efficiëntie

This is the effect of satisfaction.

 

NEEM CONTACT OP MET SATISEFFECT